De komst van de nieuwe Swift betekende het einde van de Sport. Maar gelukkig was het een tijdelijk afscheid, want de auto komt terug. En beter dan ooit, blijkt bij het zien van de S-Concept, die de voorbode is van het nieuwe topmodel.

Ten opzichte van de gewone Swift is de S-Concept verlaagd en 60 millimeter breder. Een grote achterspoiler en 18-inch lichtmetaal zorgen er voor dat er geen twijfels bestaan over de intenties van de hete hatch. De koplampen en de achterlichten hebben een high-tech design voor een extra heftig uiterlijk. Aan de buitenkant valt natuurlijk vooral de gele lak op, Suzuki combineert deze met zwarte en donkergrijze stijlelementen voor in- en exterieur.


De Suzuki Swift S-Concept is 3,89 meter lang, 1,76 meter breed en 1,48 meter hoog. De wielbasis is 2,43 meter. Suzuki meldt dat de auto een 1,6-liter benzinemotor herbergt, maar welke dat precies is, zegt het merk niet. De vorige Swift Sport had ook een 1,6-liter benzinemotor onder de kap, maar het is ook goed mogelijk dat het Japanse merk kiest voor een nieuw exemplaar. Schakelen gaat met de hand via een nieuwe zesbak. De oude Sport had nog een vijfbak. 

De S-Concept staat momenteel op de Suzuki-stand op de Autosalon van Genève. Later dit jaar presenteert het merk de productieversie. Die komt nog voor de jaarwisseling op de markt.