De e-compact is het grote nieuws van Mitsubishi op de Autosalon van Genève. Met deze auto wil het Japanse merk wereldwijd het B-segment bestormen.

De e-compact is 3,74 meter lang, 1,68 meter breed en 1,49 meter hoog. Zodoende opereert-ie in het B-segment. De auto heet niet zomaar e-compact. De letter ‘e’ staat voor maar liefst zeven Engelse woorden: efficiency (een van de ruimste auto’s van z’n grootte), engineering (de auto is geschikt voor alle wereldmarkten) en environment.

De 1,0- en 1,2-liter benzinemotoren hebben dankzij onder meer een start-/stopsysteem en regeneratie van remenergie een lage CO2-uitstoot.

Dan naar de andere betekenissen: electric vehicle (er komt een elektrische variant), economies (de Mitsubishi is door z’n lage prijs ook interessant voor de groeimarkten), effective design (no-nonsense ontwerp) en export (de fabriek in Thailand gaat jaarlijks 150.000 exemplaren exporteren).

Mitsubishi onthult eind dit jaar de productieversie van de e-compact. De productie start begin 2012 in een nieuwe fabriek.