Infiniti wil maar wat graag aansluiten bij de gevestigde orde, en een model in het C-segment is daarbij van groot belang. We wisten al dat de Etherea concept car in Genéve zou staan, nu weten we ook wat voor auto het onderhuids is.

Het concept van deze compacte auto is niet eenvoudig in een hokje te stoppen. Ook Infiniti zelf is er nog niet helemaal uit en zegt dat het een mengeling is van een coupé, een hatchback, een MPV en een sportieve sedan.

In normale mensentaal komt het er op neer dat dit een auto is die klanten moet gaan wegkapen bij auto’s zoals de Audi A3 en de nieuwe Lexus CT200h. Met die laatste heeft de Etherea iets gemeen, want de Infiniti is net als de Lexus voorzien van hybride-aandrijving. Met het ‘subtiele’ verschil dat de Infiniti nog meer in zet op sportiviteit en de 2,5-liter viercilinder benzinemotor in het nieuwe model voorzien van een supercharger.

245 PK

Hierdoor levert de verbrandingsmotor alléén al 245 pk, terwijl de elektromotor op zijn beurt goed is voor 68 pk. Prestaties zijn nog niet bekend, maar we kunnen er gerust op rekenen dat de Etherea geen slome jongen is. Uit milieuoogpunt is het goed om te weten dat de hybride desgewenst ook alleen elektrisch kan rijden.

De beide motoren brengen hun kracht naar de wielen via een continu variabele transmissie, en opvallend genoeg gaan die krachten bij de Erethea naar de voorwielen. Dat is nieuw, want tot nu toe zijn alle modellen van het merk achter- of vierwielaangedreven.

Infiniti heeft de hybride aandrijflijn in eigen huis ontwikkeld, maar waarschijnlijk komt de productieversie van deze auto ook op de markt met motoren van Mercedes-Benz. Voor wie nieuwsgierig is naar dit bijzondere schepsel, kan de komende tijd terecht op de Salon van Genève.