AMSTERDAM - Het beroemde Italiaanse designhuis Zagato heeft zich in het verleden veelvuldig ‘vergrepen’ aan producten uit de Fiat stal. Nu blaast het merk die fraaie traditie nieuw leven in, want op de Salon van Genève presenteert Fiat de 500 Coupé Zagato.

Voor die mensen die geen genoegen nemen met een standaard Fiat 500 biedt dit studiemodel uitkomst, want de Coupé Zagato oogt net dat beetje flamboyanter dan de normale hatchback.

De Italiaanse designmeester heeft zich voornamelijk uitgeleefd op het silhouet van de 500; de daklijn loopt achter de voorstoelen een stuk vloeiender naar beneden dan bij de standaard versie, waardoor de kleine Fiat een wat vlottere look krijgt.

Opmerkelijk is ook de kenmerkende ‘double bubble’ in het dak, sinds jaar en dag een fameus kenmerk van Zagato-ontwerpen. Als eerbetoon aan modellen uit het verleden, is de Coupé Zagato een 2+2 en biedt-ie dus plaats aan vier personen.

Mannen of vrouwen

Als basis voor de Coupé Concept gebruikt Zagato een Fiat 500 met een 105 pk sterke Twinair-motor aan boord. Met een CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer is-ie in ieder geval behoorlijk schoon.

Fiat richt zich met deze extra kittige versie van de 500 op ‘jonge, dynamische mannen’, maar is ook niet verbaasd als er ook ‘vrouwen voor de charmes van deze auto zullen vallen’. Desgevraagd weet het merk nog niet te melden of de 500 Coupé Zagato, die zojuist het levenslicht zag op de Salon van Geneve, ook daadwerkelijk in productie gaat.

Ook Gucci maakte eerder bekend een Fiat 500 te gaan ontwerpen.