AMSTERDAM -Toyota plaagt ons al jaren met aanwijzingen naar een nieuwe sportwagen. Tijdens de Autosalon van Genève laat het Japanse merk een geüpdate versie van de FT-86 concept zien, met een veel agressiever uiterlijk dan voorheen.

Met de FT-86 II concept wil Toyota laten zien dat ze het nog niet verleerd zijn om een sportieveling te bouwen. Anderhalf jaar geleden, tijdens de Tokyo Motor Show in 2009, zagen we de achterwielaangedreven, strakke concept coupé voor het eerst.

In Genève onthult men de tweede iteratie, die uiterlijk een stuk agressiever is geworden. Het model heeft een gewijzigd front, een rankere motorkap en een forsere achterkant, compleet met een spoiler en een diffuser.

De auto verwijst naar alle snelle modellen die men in het verleden produceerde, zoals de Celica en de MR2, en wordt ontwikkeld door de Europese ontwerpafdeling van Toyota, in samenwerking met Subaru. De model is 4,24 meter lang, bijna 1,80 meter breed en reikt niet hoger dan 1,27 meter. De wielbasis van de FT-86 II meet 2,57 meter.

Over de prestaties laat Toyota nog weinig los. Vast staat dat er een lichte, hoogtoerige boxermotor in het vooronder ligt, gekoppeld aan een handmatige zesbak. Naar verluidt verschijnt er ook een geblazen versie.