AMSTERDAM - Audi heeft zojuist op het Volkswagen-feest de Audi A3 Sedan onthuld. Zodoende hebben we nu eindelijk ook foto's van de auto.

De A3 Sedan is een zeer belangrijke concept-car, want de Audi is het eerste concrete levensteken van de volgende generatie modellen van de Volkswagen Groep in het C-segment.

De Audi A3 wordt dan ook de eerste auto van het concern die op het nieuwe, zogenaamde MQB (Modularer Querbaukasten) platform komt te staan. Dit platform komt later ook onder de Golf VII en (waarschijnlijk) ook de opvolgers van de Seat Leon en Skoda Octavia.

Audi zet meteen maar lekker hoog in en plaatst de 2,5-liter turbomotor uit de huidige RS3 onder de kap. Alsof dat niet genoeg is, levert het blok in de concept-car ook nog eens meer vermogen: 408 in plaats van 340 pk.

De Audi A3 Concept is opvallend genoeg een sedan, een carrosserievariant die we momenteel nog niet kennen in onze prijslijsten. Toch is de presentatie als sedan een slimme zet. Audi ziet de Sedan als een belangrijke variant voor de Verenigde Staten, China en Rusland, waar ze immers gek op deze carrosserievariant zijn.

En wees gerust, Audi heeft aangegeven dat er ook weer een driedeurs hatchback, een Sportback en een cabriolet komen.

De Audi A3 Concept is voor het eerst op de persdag van de Autosalon van Genève te zien. Die vindt plaats op 1 maart.

Vraag nu een proefrit aan via AutoWeek