AMSTERDAM - Alle merken van de Volkswagen Groep hebben traditioneel iets nieuws op de Autosalon van Genève en in het geval van Bentley is dit een recordauto. Of, beter gezegd, een gelimiteerde oplage om een record te vieren.

Rallylegende Juha Kankkunen heeft twee weken geleden op een meer in Finland het wereldsnelheidsrecord op ijs verbeterd.

Kankkunen behaalde een snelheid van 330,7 kilometer per uur in een Bentley Continental GTC Supersports.

Topsnelheid

Dat moet natuurlijk gevierd worden, en dus komt het Engelse merk met de Continental 'Ice Speed Record' GTC Supersports. De auto heeft de beschikking over een 6,0-liter bifuel W12 die -bij een tank met E85- 640 pk levert.

Het maximumkoppel is 800 Nm en de sprint naar 100 km/h kost slechts 3,8 seconden. De topsnelheid ligt net iets lager dan die van de recordauto: bij 325 km/h is de koek 'al' op.

Beluga

Autospotters herkennen de bijzondere Continental aan drie verschillende lakkleuren: Beluga, Quartzite of Arctica White. De softtop heeft ook andere bekleding gekregen en de 20-inch wielen zijn niet op andere Bentleys te krijgen. Binnenin heeft het koolstofvezel een unieke rode structuur meegekregen.

De Bentley Continental 'Ice Speed Record' GTC Supersports komt in een oplage van honderd stuks op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend. We kunnen ons op de Autosalon van Genève in ieder geval al vergapen aan deze auto en de auto waarmee Juha Kankkunen het record heeft neergezet.