De vijfdeurs Opel Astra moet nog steeds een echt sportief topmodel ontberen. EDS Tuning maakt dat gemis in één klap helemaal ongedaan met een ontaard krachtige versie van de 1.6 Turbo.

De tuningsprestaties van EDS zijn zeer indrukwekkend. De 1.6 Turbo heeft standaard 180 pk en het Duitse bedrijf verdubbelt (!) dit naar 360 pk. Het maximumkoppel is 480 Nm, wat zelfs meer dan een verdubbeling is ten opzichte van de 230 Nm van de standaardauto.

De extra kracht is het gevolg van onder meer de toepassing van een andere turbo, grotere brandstofinjectoren, een andere intercooler en een ander uitlaatsysteem. De motorische tuning kost in Duitsland ongeveer 7.000 euro.

Om al het geweld ook een beetje te beteugelen op de openbare weg biedt EDS tuning een Quaife differentieel (900 euro), een sportkoppeling (1.100 euro) en een high-performance remsysteem (2.000 euro) aan.

Het oog wil ook wat, dus als kers op de slagroom zijn er 20-inch wielen van Schmidt Revolution, omhuld door Pirelli P-Zero banden. De prijs van de set is 3.200 euro.