Infiniti maakt de prijzen bekend van de hybride versie van de nieuwe Infiniti M.

Kort na de komst van de eerste diesels van Infiniti, is de eerste hybride van dit merk een feit. Dit keer wordt hybridetechniek niet in de eerste plaats gebruikt om het verbruik te drukken, maar gaat het om extra spierballen.

Met zijn uitstoot van 162 gram per kilometer komt hij dan ook voor geen enkele bijtellingskorting in aanmerking.

De aandrijflijn van de M is dan ook een 3,5-liter V6 met 306 pk die is gekoppeld aan een elektromotor die 68 pk op de been krijgt. Samen zijn ze gekoppeld aan een zeventraps automaat. De fabrikant geeft een sprint van 0 naar 100 km/u op in 5,5 seconden en de topsnelheid is 250 km/u.

Lederen bekleding

De hybride M is alleen te koop als GT en GT Premium. Die eerste kost 70.390 euro en is voorzien van onder meer lederen bekleding, elektrisch verwarmbare, geventileerde en verstelbare voorstoelen, xenonverlichting, een elektrisch verstelbaar en verwarmbaar stuurwiel, een achteruitrijcamera en parkeersensoren aan de voor- en achterzijde, een panoramadak, cruise control en een gescheiden klimaatzone.

De GT Premium heeft een prijs van 76.490 euro en heeft als extra ten opzichte van de gewone GT onder meer 30 Gigabyte HDD navigatiesysteem met hogeresolutiescherm, een Bose geluidssysteen met zestien speakers en zaken als een dodehoeksignaleringssysteem, intelligente cruise control en een zogeheten Lane Departure-waarschuwing.

Op de optielijst staan nog een zogeheten Multimedia- en Forest Air-pakket voor 4.240 euro en en metallic lak voor 1.200 euro.