Bij Saab is de 9-5 Sport Combi het belangrijkste nieuws op de Autosalon van Genève. Tot nu toe werd slechts één afbeelding openbaar gemaakt. Nu is de nieuwe stationwagen van alle kanten te zien.

Bij Saab moet de stationwagenversie de volgende grote stap zijn in het vernieuwen van het modellenpalet.

Op de Autosalon van Genève, die volgende week start, wordt de auto voor het eerst aan het publiek getoond. Nu zijn alvast beelden de wereld ingeslingerd. In april, op de AutoRAI worden de orderboeken van het nieuwe model geopend. Saab hoopt dat de Sport Combi grotere aantallen gaat verkopen dan de sedan.

Mercedes en BMW

De 9-5 Sport Combi gaat concurreren in de klasse van de grootste stationwagens. In zijn jachtgebied zitten onder meer de Mercedes-Benz E-klasse combi en de BMW 5-serie Touring. Ook is er natuurlijk zijn landgenoot: de Volvo V70.

Door zijn sportieve lijnen is de Saab niet de meest ruime uit zijn klasse. Met de achterbank rechtop heeft de nieuwe 9-5 Estate een bagageruimte van 527 liter. Met de bank neer loopt dat op tot 1.600 liter en is de laadvloer bijna twee meter lang. Het moet dus vreemd lopen wil de bagage niet passen in deze nieuwe Saab.

Veel nieuws

Het belooft een drukke boel te worden op de stand van Saab. Naast de 9-5 Sport Combi wordt de nogmaals vernieuwde 9-3 aan het publiek voorgesteld.

Daarnaast is er een nog steeds mysterieuze concept car. Die is getekend door de nieuwe ontwerper Jason Castriota en moet een voorbode zijn van het design dat Saab in de nabije toekomst gaat gebruiken.