Onlangs konden we al een eerste persfoto van de Cruze hatchback op onze site tonen, nu is het wat Chevrolet betreft ook tijd om de informatie met het grote publiek te delen.

De Cruze hatchback is een zeer belangrijke auto voor Chevrolet. De Cruze had het tot nu toe moeilijk omdat hij er alleen als sedan is.

65 procent van de in Europa verkochte auto’s in het Golf/Astra/Focus-segment is een hatchback, dus de nieuwe carrosserievariant gaat de Cruze-verkopen zonder meer een flinke impuls geven. De bagageruimte van de hatchback heeft een inhoud van 400 liter.

De vijfdeurs Cruze debuteert op de Autosalon van Genève en komt medio 2011 op de markt. Het motorenpalet komt zeer waarschijnlijk overeen met dat van de Cruze sedan, wat betekent dat er keus is uit een 1.6 met 114 pk, een 1.8 met 141 pk.

1,4-liter turbodiesel

Op dieselgebied is er 163 pk sterke 2.0D beschikbaar. Volgens een woordvoerder komt er wellicht ook een nieuwe 1,4-liter turbodiesel beschikbaar.

De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Chevrolet pakt dit jaar in het kader van het eeuwfeest flink uit: er komen maar liefst zeven nieuwe modellen en carrosserievarianten op de markt. Behalve deze Cruze hatchback zijn dat onder meer de Orlando en de Aveo.