Een BMW 535i Touring niet krachtig genoeg en geen zin om te wachten op een M5 Touring? Dan is er nu de ideale oplossing in de vorm van de Alpina B5 Touring, uiteraard op basis van de BMW 5-serie Touring.

De Alpina B5 Touring heeft net als de sedan (foto's 2 en 3) een 4,4-liter biturbomotor onder de kap. Het vermogen is 507 pk, het koppel bedraagt 700 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 4,8 seconden. Nog een voordeel van het Alpina-label: hier geen begrenzer bij 250 km/h. Pas bij 300 km/h is de koek op.

Schakelen gaat via een automatische transmissie, maar het is ook mogelijk om met de flippers achter het stuur zelf de regie in handen te nemen. Het lijkt ons geen topprioriteit, maar voor wie het wil weten: het gemiddeld verbruik is 10,9 liter per 100 kilometer.

De B5 is een echte Alpina en dat betekent dat schreeuwerige bodykits gelukkig uitblijven. We noteren wel de kenmerkende Alpina-wielen, een andere voorspoiler, vier eindpijpen voor het uitlaatsysteem en een diffusor achter. Binnenin vinden we een Alpina-instrumentenpaneel met blauwe klokken en speciaal leder.

Debuut

De Alpina B5 Touring beleeft z'n showdebuut op de Autosalon van Genève. Voor wie toch echt een product van BMW M GmbH wil: de nieuwe M5 staat in april op de Autoshow van Sjanghai.