Het zit de Volkswagen Groep niet mee. In een tijdsbestek van nog geen dertig minuten belanden drie van hun Genève-wereldprimeurs voortijdig online. Ditmaal gaat het om de eerste officiële foto van de Lamborghini Aventador.

Tijdens een plaagoffensief waarin Lamborghini stuk voor stuk diverse onderdelen van de Aventador uitlichtte, is nu uiteindelijk de eerste afbeelding van de Lamborghini voortijdig op het internet beland. De rode sportwagen van deze foto (meer beeld ontbreekt helaas nog) moet de Murciélago snel doen vergeten.

In de afgelopen weken heeft Lamborghini al flink wat technische details prijsgegeven. De V12 levert 700 pk en 690 Nm. Dat bezorgt de Aventador een topsnelheid van 350 km/u, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden.

Lamborghini geeft een CO2-uitstoot op van 398 gr/km en het verbruik is 17,2 liter op 100 km. Bij de Murciélago was dat nog 500 gr/km en het verbruik is 22 liter op 100 km. Aan de voorzijde staat de Aventador op 19 inch wielen en achteraan zijn ze 20 inch.

iPod

Tot de standaarduitrusting behoren een multimedia-systeem met een 7 inch TFT-scherm, een iPod, USB, en Bluetooth-functie, automatische airco en inklapbare, verwarmbare en elektrisch verstelbare spiegels.

Op de optielijst staan zaken als elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen, een speciaal audiosysteem, een parkeerassistent en keuze uit zacht leder, geperforeerd leder of suède voor de bekleding van het stuurwiel. Tot slot is er keuze uit dertien kleuren waarvan er drie (zwart, wit en rood) mattinten zijn.

De Lamborghini Aventador maakt z'n showdebuut op de persdag van de Autosalon van Genève, die op 1 maart plaatsvindt. In de tweede helft van dit jaar verschijnt het nieuwe monster uit Sant'Agata bij de dealer bij u op de hoek.