Veel dichterbij kun je niet komen. Testrijders van Porsche zaten akelig in de val toen ze AutoWeek-lezer Steven van der Bles tegenkwamen op de veerboot van Göteburg naar Kiel.

Bij Porsche is de ontwikkeling van de opvolger van de 911, die de code 991 meekrijgt, in volle gang. AutoWeek-lezer Steven van der Bles zat met zijn neus bovenop een roedel prototypes toen hij zijn auto parkeerde in de buik van de veerboot van Götenburg naar Kiel.

“Mijn opmerkingen over dat ik het een mooie auto vond, werden nukkig en zelfs onbeschoft beantwoord,” vertelt Steven. Dat heeft hem er niet van weerhouden de nieuwe ‘Elfer’ op de gevoelige plaat vast te leggen.

“Een foto van het interieur was niet te maken. Er was honderd procent bewaking. Binnen tien seconden waren de auto’s afgedekt.”

In de lounge van de boot kwam Steven de testpiloten opnieuw tegen. “Ze waren luidruchtig aan het discussiëren over de adaptieve cruise control die niet goed werkt als de auto hard optrekt.”

Dankjewel voor het spionagewerk, Steven. Veel gedetailleerder dan dit, kunnen we het niet krijgen. We rekenen op de nieuwe 911 aan het einde van het jaar. Waarschijnlijk wordt hij dan op de beurs in Frankfurt getoond.