Kia neemt een helemaal nieuwe Rio mee als wereldprimeur naar de Autosalon van Genève.

Bij Kia staat de helemaal nieuwe Rio in de coulissen voor zijn werelddebuut op de komende Autosalon van Genève. Als vanouds valt de auto in het B-segment, wat betekent dat hij concurreert met modellen als de 207, Polo, Punto en de Toyota Yaris.

In Europa is de Rio te koop als drie- en vijfdeurs. De auto is helemaal in stijl met de andere modellen van Kia en wordt over de gehele wereld verkocht. De fabrikant spreekt zelf van een model dat Europese finesse combineert met Koreaanse kruidigheid en Latijnse flair.

Wielbasis

In elk geval is de wielbasis van de auto toegenomen met zeven centimeter, wat goed nieuws is voor de achterpassagiers. De bagageruimte is toegenomen tot 292 liter. Verder is de auto 5,5 centimeter langer dan zijn voorganger en 2,5 centimeter breder. De hoogte is juist met 1,5 centimeter afgenomen.

Over het motorenaanbod meldt Kia alvast dat er een nieuwe 1,1-liter diesel beschikbaar is met 70 pk en een uitstoot van 85 gr/km; goed voor veertien procent bijtelling en een wegenbelastingvrije status. Verder wordt er gesproken over een 1,2-liter GDI turbobenzinemotor die eveneens fonkelnieuw is. Specificaties daarvan zijn echter nog niet bekendgemaakt. Als de Zwitserse beurs van start gaat, weten we ongetwijfeld meer.