BMW heeft de productieversie van de Active E getoond. Dat is een elektrische versie van de BMW 1-serie Coupé.

De BMW Active E heeft de beschikking over een 170 pk sterke elektromotor. Het maximumkoppel is 250 Nm.

De auto slaat z’n energie op in een pakket lithium-ion accu’s en de actieradius is 160 kilometer. De Active E mag dan gebaseerd zijn op een bestaande auto, alle specifieke onderdelen voor een elektro-auto zijn naadloos geïntegreerd in de oorspronkelijke carrosserie.

De bagageruimte heeft een inhoud van 200 liter. Die kleinere bagageruimte en een luchtinlaat in de motorkap zijn meteen ook de enige zichtbare verschillen met de gewone 1-serie Coupé.

Genève

BMW toont de productieversie van de Active E op de Autosalon van Genève. De auto wordt geflankeerd door de 6-serie Cabriolet en de Vision Connected Drive. Die laatste werd vandaag ook onthuld.

De productieauto van de Active E is extra belangrijk, omdat hij de aandrijflijn en de accutechnologie van de Megacity Vehicle herbergt. BMW gaat in Leipzig 1.000 Active E’s bouwen voor proeven in de Verenigde Staten, Europa en China. De productie start nog dit jaar.

De introductie van de Active E is de opmaat voor de Megacity Vehicle. Deze stadsauto, waar BMW veel koolstofvezel voor gaat gebruiken, komt in 2013 op de markt. BMW introduceert een nieuw label voor de stadsauto’s en brengt ze dus niet onder de eigen merknaam op de markt.