Je kon toch moeilijk zeggen dat de Camaro te weinig spierballen heeft, maar Chevrolet denkt daar anders over. Vandaar dat het merk met de Camaro ZL1 op de proppen komt.

De Chevrolet Camaro ZL1 heeft een 6,2-liter V8 met een vermogen van 550 pk onder de kap. De ZL1 heeft geavanceerde dempertechnologie, waar Chevrolet naar eigen zeggen nog intensief mee aan het testen is. De auto is de meest geavanceerde Camaro ooit. Ook Magnetic Ride, bekend van de Corvette, behoort tot de standaarduitrusting.

Chevrolet heeft het uiterlijk van de ZL1 alleen aangepast ten opzichte van de gewone Camaro waar dat voor de prestaties nodig was. Aan de voorzijde heeft Chevrolet een splitter gemonteerd. De ZL1 heeft bredere banden met 20-inch lichtmetaal. Daarachter bevinden zich grotere remschijven. Voor de motorkap gebruikt Chevrolet koolstofvezel. De versnellingsbak is tegen de extra krachten opgewassen en het uitlaatsysteem zorgt voor een extra fel geluid.

De Camaro ZL1 staat op de Chicago Auto Show. Op de productieversie moeten we nog tot begin 2012 wachten, meldt Chevrolet.