Op de Autosalon van Genève toont Suzuki de S-Concept. Deze auto geldt als voorbode van de Swift Sport. We hebben de hand weten te leggen op een eerste teaserschets.

Details van de S-Concept geeft het merk nog niet prijs. We zien weliswaar dat Suzuki voor de voorzijde inspiratie heeft opgedaan bij de Kizashi, maar voor de echte details moeten we wachten tot de persdag van de Autosalon van Genève.

De nieuwe Sport wordt de topversie van het Swift-gamma. Over de motorisering bestaat onduidelijkheid. We weten alleen behoorlijk zeker dat het niet de 1,6-liter viercilinder uit de vorige Sport (foto's 2 en 3) wordt. Die heeft een te hoge CO2-uitstoot om nog mee te kunnen draaien tussen de compacte hot-hatches. Mogelijk betrekt Suzuki de aandrijflijn bij de Volkswagen Groep: de 180 pk sterke 1.4 TSI met DSG-transmissie. Onlangs haalden Suzuki en de Duitsers hun onderlinge banden namelijk aan.

Suzuki toont de productieversie van de Swift Sport zeer waarschijnlijk in september op de IAA in Frankfurt. Voor het einde van het jaar verschijnt het sportieve topmodel bij de dealers.