AMSTERDAM - Renault-Nissan doet de laatste tijd flink z’n best om aan te tonen dat de elektrische auto wel degelijk bakken rijplezier kan bieden. Renault had de Dezir en op de Autosalon van Genève doet Nissan een duit in het zakje met de Esflow Concept.

De Nissan Esflow Concept is een elektrische tweezitter met achterwielaandrijving. De aandrijflijn leent flink wat elementen van die van de Leaf. De Esflow Concept heeft achter twee elektromotoren, bij elk wiel eentje. De sprint naar 100 km/h kost vijf seconden.

De Esflow Concept slaat z’n energie op in een pakket lithium-ion accu’s. Op een vol accupakket kan de auto maximaal 240 kilometer rijden. De lithium-ion accu’s zijn zodanig over de auto verdeeld, dat de auto een laag zwaartepunt en een ideale gewichtsverdeling heeft, belooft Nissan.

Aan de buitenkant gebruikt Nissan nadrukkelijk de kleur blauw. De buitenspiegels hebben plaatsgemaakt voor kleine camera’s. Aan de voor- en achterkant van de auto gebruikt het Japanse merk lichtblauw led-verlichting. De zesspaaks wielen hebben een koolstofvezel inzetstuk in carrosseriekleur. In de luchtinlaten onder de koplampen zitten laadpunten verstopt.

Binnenin heeft Nissan gekozen voor minimalisme, zonder het comfort van de inzittenden te vergeten. De stoelen zijn flink lichter dan die van de huidige productieauto’s. De interieurontwerpers hebben de stoelen omhuld met goudkleurig leder. Het blauw/gouden thema wordt doorgevoerd op het dashboard, dat plaats biedt aan diverse led-schermen.

Nissan beschrijft ene ‘Daniel’ als de typische Esflow-bezitter. We citeren: “Daniel werkt in de technische sector, maar kijkt altijd uit naar het weekend. Hij verbindt altijd zijn PDA met de Esflow om altijd de kortste route naar z’n vriendin te hebben. Door de compacte dimensies kan Daniel z’n sportwagen makkelijk parkeren. Op zaterdag rijdt Daniel naar een populaire discotheek om zijn DJ-skills tentoon te spreiden. Al zijn vrienden zijn onder de indruk van z’n blitse elektrische sportauto.”

De p.r.-machine ratelt vrolijk door: “Op zondag rijdt Daniel voor z’n ontspanning naar de bergen. Door de perfecte gewichtsverdeling en uitstekende zicht rondom is het een eitje om scherpe bochten te ronden.

Als hij weer naar beneden rijdt, is Daniel ontspannen. Hij gebruikt de opgeslagen remenergie om te cruisen op de wegen rond Barcelona. Als zijn Esflow lekker van het stopcontact in de garage lurkt, bereidt Daniel zich voor op de komende werkweek, met z’n batterijen volledig opgeladen.”

Behalve de Daniellen van deze wereld kunnen ook andere mensen de Esflow Concept bewonderen op de Autosalon van Genève.