Het eerste beeld is binnen van de mysterieuze Infiniti Concept die op de Autosalon van Genève staat. Zoals al eerder gemeld, betreft het een compacte auto.

De concept-car van Infiniti is de voorbode van een auto die ‘aan de bovenkant van het C-segment’ gaat opereren. Daar moet-ie het gaan opnemen tegen auto’s als de Lexus CT 200h, Audi A3 en BMW 1-serie. De Europese dealerorganisatie zal de kleine met open armen ontvangen: het huidige gamma bestaat alleen uit grote auto’s, en in de segmenten daaronder is juist de groei te verwachten.

Mercedes

Infiniti leent het platform voor het model van de nieuwe Mercedes A-klasse. Dat is mogelijk door de joint venture die onlangs is gestart tussen Renault-Nissan en Daimler. De auto wordt een driedeurs die het midden houdt tussen een hatchback en een coupé. “De concept car wordt iets speciaals en heel aparts. Zeker niet wat je verwacht,” aldus een bron van Infiniti tegen het Engelse Autocar.

Infiniti stelt z’n kleine spruit op de eerste persdag van de Autosalon van Genève aan het publiek voor. De marktintroductie verwachten we niet voor 2012.