BMW bewandelt bij de introductie van de 6-serie een opvallende weg. We hebben afgelopen week al gereden met de cabriolet, maar de coupé laat nog even op zich wachten. BMW neemt daar alvast een voorschot op met de laatste tests met de dichte Zes.

Sommige van de prototypes die door onze spionagefotograaf betrapt werden, hadden een speciaal panoramadak. Dikke kans dat de gelukkige kopers dat ook op de optielijst kunnen aanvinken als ze hun 6-serie bestellen.

Voor de rest is de techniek natuurlijk geen geheim, want de 6-serie Cabriolet heeft momenteel al dezelfde motoren. Dat betekent dat er vanaf de introductie in ieder geval een 640i en een 650i beschikbaar zijn.

De 640i heeft een 3,0-liter Twinpower zescilinder met een vermogen van 320 pk onder de kap. Het koppel is 450 Nm. De 650i heeft een 4,4-liter achtcilinder met 407 pk en 600 Nm tot z’n beschikking. Op beide varianten zit Efficient Dynamics techniek, de 640i heeft ook een start-/stopsysteem.

Pijplijn

Voor wie zelfs de kracht van de 650i niet genoeg is, heeft BMW nog een M6 in de pijplijn zitten. Deze krijgt de V8 biturbomotor uit de X5 M onder de kap. Het vermogen van de M6 komt naar verwachting uit op ongeveer 580 pk.

De M6 laat nog wel enige tijd op zich wachten. Voor 2012 is-ie er zeker niet. Aan de andere kant van het vermogensspectrum verwachten we op termijn ook weer een diesel.

BMW onthult de nieuwe 6-serie Coupé in april op de Autoshow van Sjanghai. Dat betekent automatisch dat we ‘m niet op de Autosalon van Genève of de AutoRAI te zien krijgen. In de zomer komt de 6-serie Coupé bij de dealers te staan.