Giles Taylor is voortaan verantwoordelijk voor de ontwerpen van Rolls-Royce. Hij heeft ruime ervaring bij het vormgeven van exclusieve Britten.

De 43-jarige Engelsman Giles Taylor is de nieuwe ontwerper van Rolls-Royce. De afgelopen jaren heeft hij zijn sporen verdiend bij Jaguar waar hij samen met Ian Callum de vormen van de XF en de nieuwe XJ uitdacht.

Bij Rolls-Royce was de functie van hoofd exterieurontwerp vacant en daarop is Taylor aangenomen. Hij start zijn nieuwe baan in april. “Giles heeft uitgebreide kennis van karktermerken in het hoogste segment en heeft zich de afgelopen jaren bewezen in zijn vakgebied,” aldus Ian Cameron, die de hoofdontwerper is bij Rolls-Royce.

Uiteindelijk moet het ontwerpteam van Rolls-Royce nog langs bij Adrian van Hooydonk, die de hoofdontwerper is bij BMW en dus de eindverantwoordelijkheid heeft over alle designs van het concern.

Waarschijnlijk zijn de eerste klus van Taylor de vormgeving van de coupé- en cabrioletuitvoering van de Ghost. Dat zijn na de komst van de Ghost LWB, waarvan het ontwerp al af is, de volgende Rollsen die op de kalender staan.