AMSTERDAM - Opel slaat aan het downsizen op SUV-gebied: het merk wil een compact model onder de Antara. We repten al eerder over deze auto, nu hebben we het eerste bewijs dat de auto daadwerkelijk in de maak is.

Onze spionagefotograaf betrapte deze gecamoufleerde auto op de Duitse wegen.

Het feit dat dit geen mule meer is, maar een afgeplakte auto, geeft aan dat we niet extreem lang meer hoeven te wachten op Opels compacte SUV. Met de auto wil het Duitse merk het opnemen tegen auto’s als de Mini Countryman en de Nissan Qashqai.

Opel zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar. Wel wilde Alain Visser in Parijs aan ons kwijt dat deze auto in ieder geval niet gebaseerd is op de Corsa. Een Astra-platform is dus waarschijnlijk.

Onder de kap verwachten we alleen turbomotoren, zoals de 1,4- en 1,6-liter viercilinder benzinemotoren. Bij de diesels denken we aan de 1.3, 1.7 en 2.0 aggregaten.

Compact

De compacte SUV van Opel laat nog wel enige tijd op zich wachten. 2011 is gereserveerd voor de Astra driedeurs en de opvolger van de Zafira (illustratie 7). De SUV komt dus op z’n vroegst in 2012, maar wellicht tilt Opel de introductie zelfs naar 2013.