AMSTERDAM - Het ziet er naar uit dat de kennismaking met de gefacelifte Tiguan een meertrapsraket wordt. Nu hebben we de foto’s wel, maar gedetailleerde informatie ontbreekt nog.

Volkswagen heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de vernieuwde Tiguan. Vanochtend toonden we nog een gelekte afbeelding van het vernieuwde model van de uit 2007 stammende SUV.

De foto’s gaan vergezeld van de informatie dat de auto wordt getoond op de komende Autosalon van Genève en dat in Duitsland het prijsniveau gelijk is aan dat van het huidige model.

Sinds de komst van de Tiguan zijn 572.000 exemplaren verkocht - van Duitsland tot Rusland, Brazilië, China, de VS en Australië. In Nederland vonden bijna 7.500 exemplaren een eigenaar.

Succesvol

“Met zijn nieuwe gezicht en verbeterde technologieën moet het kleine broertje van de Touareg zijn ingeslagen weg succesvol gaan vervolgen,” aldus Volkswagen.

Over wat de veranderingen aan de techniek precies zijn, weten we volgende week meer. Dan maken we de volgende trap van de Tiguan-presentatie mee.