AMSTERDAM - SsangYong pakt na de introductie van de nieuwe Korando meteen door. Op de Autosalon van Genève staat het bewijs daarvan: de SUT 1 Concept. Wij hebben alvast de eerste schetsen.

De SUT 1 is een concept-car voor een vierdeurs pick-up. We kunnen ‘m feitelijk zien al de opvolger voor de Actyon Sports. De auto is 4,99 meter lang, 1,91 meter breed en 1,76 meter hoog.

De auto heeft een 2,0-liter turbodiesel onder de kap, goed voor 155 pk en 360 Nm.

Plannen voor Nederland zijn er ook, aldus een woordvoerder van de importeur: “We willen de opvolger van de Actyon Sports graag naar Nederland halen, vooral als er ook een benzinemotor beschikbaar komt. Dan is de pick-up ook interessant voor de particuliere kopers. Helaas hebben we nog weinig informatie doorgekregen vanuit de fabriek in Korea over deze auto.”

Zesbak

De productieversie komt beschikbaar met een handgeschakelde zesbak en een automaat. Er komt ook keuze uit voor- en vierwielaandrijving. De Europese verkoopstart is ingepland voor de eerste helft van 2012. De SUT 1 Concept is volgende maand al op de Autosalon van Genève te bewonderen.