AMSTERDAM - Bij Alfa wordt er een race tegen de klok gehouden om de concept car van de 4C GTA op tijd klaar te hebben voor de Autosalon van Genève. In 2012 verschijnt het productiemodel van de nieuwe kleine sportauto van Alfa Romeo.

We konden al eerder melden dat Alfa Romeo een concept car van een nieuwe, compacte sportauto meeneemt naar de Autosalon van Genève.

Tegenslagen bij de bouw van het showmodel maken de komst van de auto echter onzeker. Inmiddels weet het vakblad Automotive News Europe meer te melden over de nieuwe sportauto.

Garant

Het nieuwe model, dat als 4C GTA op de beurs wordt gezet, is een coupé op basis van de KTM X-Bow. De auto wordt mede ontwikkeld door het Italiaanse Dallara, dat een specialist is op het gebied van raceauto’s en eveneens garant stond van de ontwikkeling van de X-Bow.

Als prijs wordt 40.000 euro gefluisterd en de auto moet de geestelijk opvolger worden van de oude Spider, die de laatste betaalbare, sportieve achterwielaangedreven Alfa Romeo was.

Concept car

Het model, dat een ‘ranke, zeer lage en compacte’ coupé wordt, moet in het laatste kwartaal van 2012 in één van de Italiaanse fabrieken van Fiat in productie gaan. Jaarlijks moeten dan 20.000 tot 25.000 stuks worden gebouwd. Alfa Romeo wil het gewicht van de auto beperken tot zo’n 850 kilo. De motor van de concept car is een tot meer dan 250 pk opgevoerde 1750 TBi.