Volkswagen herziet het uiterlijk van de kleine SUV Tiguan. Opnieuw is er een foto uitgelekt op internet van hoe dat er uit gaat zien.

Volkswagen neemt op de Autosalon van Genève de gefacelifte Tiguan mee als wereldprimeur. Die moet dus eigenlijk nog tot het begin van de volgende maand geheim blijven.

Op een Duitse website is al een afbeelding gelekt waarop te zien is hoe de Tiguan er uit ziet met zijn nieuwe neus. Daarmee is het de tweede keer dat we in het geniep de nieuwe Tiguan kunnen tonen.

Passat

Voor wie weet hoe de meest recente nieuwe modellen van Volkswagen er uit ziet, kunnen de uiterlijk wijzigingen van de Tiguan geen verrassing zijn. De neus lijkt precies op die van de Passat, Jetta, Eos of Touareg. Het grootste nieuws daar is dat de er LED dagrijverlichting is en ook aan de achterzijde wordt voortaan van LED-techniek gebruik gemaakt.

Op de foto’s is te zien dat ook bij de vernieuwde Tiguan er opnieuw keuze is tussen een offfoad neus, die meer bodemvrijheid en bescherming biedt, en een wat meer standaard front. We verwachten dat de vernieuwde Tiguan verder een aantal milde wijzigingen krijgt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een nieuw assortiment kleuren en wielen en andere materialen in het interieur.