Renault liet eerder deze week al wat informatie los over de Wind Gordini. Nu laat ook de Nederlandse importeur het een en ander weten over de nieuwe uitvoering van het kekke cabrioletje.

Bij Renault zijn inmiddels de Twingo’s RS en GT en de Clio RS leverbaar in Gordini-trim. Vanaf eind april is ook de Wind te bestellen als Gordini.

In juni worden de eerste exemplaren op de markt verwacht. Op de Autosalon van Genève wordt de Wind Gordini voor het eerst aan het publiek getoond.

Renault meldt dat bij ons alleen de 133 pk versie als Gordini te koop komt. De 100 pk 1,2 TCe komt dus niet als Gordini. De Wind Gordini is voorzien van 17 inch wielen in het zwart of met blauw diamantglans. De buitenspiegels, grillelijsten en welvingen aan de achterzijde zijn uitgevoerd in Glacier wit en het dak is Noir Brilliant.

Binnenin is er de zwart-blauwe lederen bekleding en blauw-wit gestreepte portierlussen. Verder is op het stuur de nulstand gemarkeerd met een stiksel en is er een blauw lederen pookhoes. De prijs van de Wind Gordini wordt in een later stadium bekendgemaakt.