Eindelijk is het zo ver: de productie van de nieuwe straatauto van McLaren is gestart. Die concurreert in de klasse van Gallardo, 458 Italia en 911 Turbo. De prijs van de McLaren is bekend.

In Woking is gestart met de bouw van de nieuwe MP4-12C. Dat is na de beroemde F1  weer de eerste straatauto van het merk zelf. In de loop van de jaren moet McLaren onder leiding van Ron Dennis uitgroeien tot een volwaardige sportautobouwer met een uitgebreid modellenpalet. De MP4-12C is de eerste van die nieuwe generatie.

Dit jaar moeten nog duizend exemplaren worden gebouwd. Volgende maand wordt de auto ook gepresenteerd in Nederland. De definitieve prijs inclusief belastingen daarvan is nog niet bekend, maar de kale prijs – dus exclusief BTW en BPM is vastgesteld op 170.000 euro. Ter vergelijk: een Ferrari 458 Italia kost 162.900 euro. Met belastingen loopt de prijs op tot 265.318 euro.

De MP4-12C is in de afgelopen maanden al getoond tijdens het Goodwood Festival of Speed en op het concours d’elegance in Pebble Beach. Op onze eigen AutoRAI moeten we de nieuwe sportauto echter gaan missen. De Ginion Group, die onlangs is aangewezen als importeur voor de Benelux, heeft zich niet aangemeld voor deelname aan de beurs.