AMSTERDAM - Na de merkstatistieken zijn nu ook de verkoopstatistieken per model voor januari bekend. Omdat Volkswagen het als merk erg goed deed, is het logisch dat het ook deze lijst domineert.

De twee bestverkochte auto’s van de maand januari waren Volkswagens. De Polo was nummer één met 4.816 verkochte exemplaren. Nummer twee is de Golf met 2.342 nieuw verkochte exemplaren.

Vooral de eerste plek van de Polo is opvallend, omdat de concurrentie in het segment van de belastingvrije diesels (zoals de Bluemotion) fors is toegenomen.

Nummer drie van de lijst is de Twingo met 2.535 verkochte auto’s. De Peugeot 107, die vorig jaar erg sterk afsloot, staat op plek vier met 2.403 stuks. De top vijf wordt gecompleteerd door de Seat Ibiza (2.329 auto’s).

Belastingvrij

Seat profiteert nu ten volle van de belastingvrije Ecomotive-versie in het Ibiza-gamma.

Januari is traditioneel de maand waarin het meeste nieuwe auto’s worden geregistreerd. Leasemaatschappijen registreren vanaf eind november bijvoorbeeld geen nieuwe auto’s meer en pakken vervolgens in januari de draad weer op. BOVAG-RAI verwacht dat er in 2011 in ons land 480.000 nieuwe auto’s worden geregistreerd.