AMSTERDAM - Porsche heeft de smaak van de Black Editions te pakken. De 911 met deze uitmonstering is er nog maar net, of het merk presenteert al de Boxster S Black Edition.

De Boxster S Black Edition heeft een zwarte carrosserie, zwarte cabriokap en zwarte Boxster Spyder-wielen met een diameter van 19 inch.

De inlaatroosters in de achterste zijpanelen zijn ook zwart gespoten, net als de dubbele eindpijpen van het uitlaatsysteem. Ook de rolbeugels zijn zwart gelakt.

Verder is de Black Edition voorzien van een in zwart uitgevoerde modelaanduiding op de achterklep en van een ‘Black Edition’-reliëf op de zijkant van de stoffen kap.

Dorpelbeschermers

Binnenin treffen we roestvrijstalen dorpelbeschermers met een Black Edition logo aan. Verder is er een Sport Design stuurwiel met dubbele spaken. De sierlijsten op het dashboard zijn –verrassing!- in het zwart uitgevoerd, net als de wijzerplaten van het instrumentarium.

Tot de standaarduitrusting van de Porsche Boxster S Black Edition behoren onder meer de pakketten Comfort, Infotainment en Design, die op andere versies als optie gelden. Daardoor is de Black Edition voordeliger dan een seriemodel met vergelijkbaar uitrustingsniveau.

Windscherm

Daarbij is het windscherm achter de stoelen standaard aanwezig, net als de automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels met geïntegreerde regensensor, cruisecontrol en automatische klimaatcontrole.

Porsche Communication Management (PCM), inclusief navigatiemodule, de universele audio interface en de voorbereidingen voor handsfree mobiel bellen zijn eveneens al af fabriek aanwezig.

Bochtverlichting

Voor de audiofielen levert Porsche de Boxster S Black Edition standaard met Sound Package Plus. Bi-xenonkoplampen met dynamische bochtverlichting en led-dagrijverlichting garanderen veilig rijplezier op donkere wegen.

Uiteraard zijn ook aanvullende opties uit het Boxster-programma verkrijgbaar voor de Boxster S Black Edition. Zo staan bijvoorbeeld de Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB) en het Porsche Active Suspension Management (PASM), alsmede adaptieve sportstoelen met geheugen op de optielijst.

Motortuning

Porsche doet bij de Black Editions ook aan motortuning. In het geval van de Boxster S betekent dat 10 pk en 10 Nm extra. Daardoor heeft de Black Edition 320 pk en 370 Nm tot z’n beschikking. De sprint naar 100 km/h kost 5,2 seconden en de topsnelheid is 276 km/h. Met PDK is het gemiddeld verbruik 9,4 liter per 100 kilometer.

De Porsche Boxster S Black Edition is vanaf maart 2011 leverbaar en kost in handgeschakelde uitvoering 88.300 euro en in de uitvoering met PDK 90.300 euro.