AMSTERDAM - Mini heeft behalve de Cooper SD vandaag nog meer nieuws. Het gaat om het John Cooper Works pakketten voor de Mini hatchback.

Allereerst is er de John Cooper Works tuningkit voor de Mini Cooper S. De naamgeving is enigszins verwarrend, omdat er immers al een John Cooper Works-versie van de Mini is.

Het nieuwe pakket kunnen we beschouwen als de oplossing voor mensen die meer prestatiepotentieel voor hun Cooper S willen, maar de Mini John Cooper Works net weer een stap te ver vinden.

Het nieuwe John Cooper Works-pakket geeft de Cooper S meer vermogen.

Turbomotor

De 1,6-liter turbomotor levert in deze versie 200 pk en 250 Nm (met overboost 270 Nm). De sprint naar 100 km/h kost 6,8 seconden en de topsnelheid is 234 km/h.

Spotters kunnen de Cooper S met het pakket herkennen aan de speciale uitlaat met chromen eindpijpen. Deze zorgt niet alleen voor extra vermogen, maar ook voor een sportiever geluid. Het pakket is te installeren op alle Mini’s Cooper S met handbak die sinds maart 2010 geproduceerd zijn.

Aerodynamica

Bij huistuner John Cooper Works denken ze ook aan de bezitters van andere types Mini met het John Cooper Works Pack. Het pakket richt zich vooral op de aerodynamica, met aanpassingen aan alle zijden van de auto. De grille heeft dezelfde honingraatstructuur als de onderste luchtinlaat. Verder zijn er zijskirts en 17-inch lichtgewicht wielen.

Het blijft niet bij wat uiterlijk vertoon, want de auto krijgt Dynamic Traction Control (DTC) en Electric Differential Lock Control (EDLC) als toevoegingen aan de standaard aanwezige Dynamic Stability Control (DSC) mee.

Bochtsnelheden

DTC zorgt ervoor dat de DSC naar wens later ingrijpt, EDLC maakt hogere bochtsnelheden mogelijk.

Het pakket is beschikbaar voor de hatchback en de cabriolet. Dit pakket is vanaf het tweede kwartaal van 2011 beschikbaar als fabrieksoptie in acht carrosseriekleuren. De aerodynamische aanpassingen zijn ook beschikbaar als optie voor de Mini John Cooper Works.