Langzaam maar zeker druppelt het Genève-nieuws van Renault onze redactie binnen. Na de Wind Gordini maken we nu kennis met de Mégane en Laguna Coupé Monaco GP.

Er zijn twee versies van de Mégane Monaco GP. De eerste is gebaseerd op het Dynamique-uitrustingsniveau. De meeruitrusting omvat 17-inch Celsium wielen, GT-bumpers, Monaco GP stiksels op de bekleding, parkeerhulp achter en automatisch inklappende buitenspiegels.

Het pakket is beschikbaar in combinatie met de Tce-motoren met 130 en 180 pk. Dieselliefhebbers kunnen kiezen voor de 110 pk sterke dCi. In andere landen is het pakket ook leverbaar in combinatie met de dCi 130 pk en de dCi 160 pk. Die verwachten we niet in Nederland, omdat de motoren uit ons gamma verdwenen zijn.

Kracht

Wie meer kracht wil, kan ook de Mégane RS met het pakket bestellen. Aan het vermogen van 250 pk verandert niets, maar de uitrusting wordt uitgebreid met 18-inch ‘Keza’ wielen, lederen bekleding, een elektrisch verstelbare en verwarmde bestuurdersstoel en speciale stiksels op stuurwiel en pookknop. Op de optielijst staan 19-inch wielen, een Bose audiosysteem en het Cup-chassis.

Ook van de Laguna Coupé komt een Monaco GP-versie. De auto heeft witte of zwarte lak, 18-inch Interlagos wielen, Monaco GP-bekleding, parkeerhulp achter en een navigatiesysteem. Het pakket komt beschikbaar in combinatie met de 2.0T 205 pk, 2.0T 170 pk automaat, 2.0 dCi 150 pk, 2.0 dCi 180 pk en 2.0 dCi 175 pk.

De auto’s zijn voor het eerst te zien op de Autosalon van Genève. Prijzen zijn nog niet bekend.