AMSTERDAM - Een belangrijke primeur van Chevrolet op de Autosalon van Genève is de productieversie van de Cruze Hatchback. Voordat het Amerikaanse merk het wilde, is een afbeelding van de auto op het internet beland.

De inhoud van de bagageruimte is 400 liter, verdere details hebben we helaas nog niet. Maar het is natuurlijk zeer waarschijnlijk dat de auto dezelfde blokken tot z’n beschikking krijgt als de sedan.

Dat betekent dat keuze uit 1,6-liter (124 pk) en 1,8-liter (141 pk) benzinemotoren. Voor de dieselliefhebbers heeft Chevrolet dan een 2,0-liter viercilinder (163 pk) in de pijplijn zitten.

De hatchbackversie van de Cruze is uitermate belangrijk voor Chevrolet, omdat 65 procent van de in Europa verkochte auto’s uit het C-segment een hatchback is.

Productieversie

Chevrolet toonde een concept-car (foto's 2, 3 en 4) op de Autosalon van Parijs. De productieversie staat op de Autosalon van Genève. Rond de zomer verschijnt de auto bij de dealers.

Eventueel volgt er daarna ook nog een Cruze Stationwagon, maar die heeft nog niet het definitieve groene licht gekregen.