De nieuwe Bentley Continental komt in de eerste instantie alleen met W12, maar in de loop van dit jaar komt daar een gloednieuwe V8 bij. Er zijn nu dankzij het Engelse Autocar meer details bekend over dit blok.

De direct ingespoten 4,0-liter V8 komt in twee varianten. De minst potente Bentley-Continental">Continental GT heeft een V8 met één turbo en een vermogen van 420 pk. Daarnaast staat er ook nog een versie met twee turbo’s op stapel.

Die heeft een vermogen van 560 pk. Volgens de insider die Autocar inlichtte is de jaarproductie van de Mulsanne met 6,75-liter turbomotor inmiddels uitverkocht voor 2011.

De nieuwe V8 blijft binnen de Volkswagen Groep niet alleen voorbehouden aan Bentley. Ook bijvoorbeeld Audi zal profiteren van het blok. De V8 met enkele turbo komt zeer waarschijnlijk in de A7 en de A8 te liggen, de V8 met dubbele turbo lijkt een ideale kandidaat voor de toekomstige S7 en S8. Die laten echter nog wel even op zich wachten.

Kans

Zo lang hoeven we niet op de Continental GT met V8 te wachten. De kans is groot dat we op de Autosalon van Genève al een eerste levensteken zien.