AMSTERDAM - De Renault Wind is aan de beurt voor een Gordini-behandeling. Op de autoshow in Genève wordt de speciale uitvoering getoond.

Renault heeft onlangs de naam Gordini afgestoft en heeft de 5307/Renault-Twingo-GT-ook-als-Gordini">Twingo en Clio-RS-in-Gordini-kledij">Clio in z’n historisch kleed gestoken. Gordini is een klinkende typeaanduiding van sportieve Renaults uit het verleden en natuurlijk komt daarbij ook de Wind aan de beurt.

Renault geeft nog geen officiële informatie vrij, maar deze foto’s van de Wind Gordini zijn al te vinden op het web. De nieuwe uitvoering van de Gordini wordt volgende maand in Genève getoond.

De blauwe kleur keert natuurlijk terug en dat geldt ook voor de witte strepen over de motorkap. Ook in het interieur zijn verschillende onderdelen in het ‘Bleu Malte’ die zijn gecombineerd met aluminium accenten. Verder wordt er gesproken over een nieuw soort sportstoelen.

Voorlopig wordt gemeld dat de Wind Gordini wordt geleverd met de 1,2-liter TCe met 100 pk en de 1,6-liter met 133 pk die we kennen uit de Twingo RS. De auto wordt in Frankrijk geleverd vanaf de lente van 2011 en naar verwachting zal tegen die tijd ook de levering in Nederland beginnen.