AMSTERDAM - Deze coupé moet het nieuwe hoogtepunt worden van de Mercedes C-klasse. Natuurlijk komt daar ook weer een AMG-versie van, die het nog doet met de oude motor.

Dit zijn de eerste platen van de Mercedes C-klasse coupé AMG, die aan de lens van onze fotograaf voorbijtrekt. De nieuwe coupé, die natuurlijk de aartsrivaal moet worden van de BMW 3-serie coupé, debuteert volgende maand op de Autosalon van Genève. Zoals we dat gewend zijn van Mercedes, wordt de AMG-versie de allerdikste variant.

De sportieve divisie is op het moment bezig de oude ongeblazen 6,3-liter V8 te vervangen door de nieuwe 5,5-liter met twee turbo’s. De C-klasse moet het echter nog doen met het oude hart. Daarmee wordt de kleinste AMG het laatste model dat met de grootste motor te koop is.

Zelfs in de S-klasse is de downsize-motor – zoals we de vijf-en-een-halve liter voor het gemak maar even zullen noemen – al weer een tijdje te koop. Natuurlijk krijgt de coupé de zelfde specificaties als de vernieuwde C63 AMG. Dat betekent dus 457 pk en een sprint van 0 naar 100 km/u in de buurt van de 4,5 seconden. Het optionele Performance-pakket zet de zaak nog meer op scherp.

We weten niet of de AMG-versie van de C-klasse coupé al te zien is op de Zwitserse beurs. Het is de gewoonte bij Mercedes om de AMG-versie net iets later te presenteren dan de burgeruitvoeringen van een nieuw model. Toch kunnen wij ons moeilijk voorstellen dat Mercedes een wereldevenement als Genève aan zich voorbij laat gaan om deze nieuwe sportieve troef te tonen.