AMSTERDAM - De markt voor compacte auto’s zit in de lift en daar wil ook Opel een graantje van meepikken. Het merk komt met een heuse premium compact. Onze spionagefotograaf heeft voor het eerst het bewijs gefotografeerd dat Opel daadwerkelijk met zo’n auto komt.

Wees gerust: dit is niet de auto die daadwerkelijk bij de dealers komt te staan. Opel gebruikt de gekrompen Corsa koets als vermomming om de techniek van het compacte model te testen. Het is dus een zogenaamde mule. Opel gebruikt intern de naam 'Junior' voor de auto.

Qua grootte zit de Junior onder de Corsa. Volgens Opel is de nieuweling ‘een auto voor stedelijke gebieden, voor mensen die niet willen inleveren op gebieden als design, techniek of gebruiksgemak’. Het is dus een echte lifestyleauto en Opel-directielid Alain Visser vertelde ons in Parijs dan ook dat de prijs in de buurt komt van die van de Corsa.

De productie vindt vanaf 2013 plaats in de Opel-fabriek in Eisenach, heeft topman Nick Reilly in de aanloop naar de Autosalon van Parijs bevestigd. Het Duitse merk investeert 90 miljoen euro in het project. Omdat Opel de auto vooral voor stedelijk gebruik ontwikkelt, komt er ook een elektrische versie.