Mercedes houdt het bij de volgende generatie compacte auto’s niet alleen bij een A- en een B-klasse. Er komen ook andere carrosserievarianten om niches in te vullen.

Dat heeft Joachim Schmidt, marketingdirecteur bij Mercedes-Benz, in een interview met Automotive News Europe gezegd.

Volgens Schmidt brengt zijn merk minimaal vier carrosserievarianten op het MFA-platform (Mercedes Front-wheel-drive Architecture).

Jonge kopers

De A- en B-klasse zijn de eerste twee, verder heeft het merk uit Stuttgart een vierdeurscoupé en een cross-over. Wellicht komt er zelfs nog een vijfde variant - een cabriolet of een shootingbrake - om jonge kopers aan te spreken.

Het ontwerp van de vierdeurscoupé doet sterk denken aan dat van de CLS, melden insiders. Met de cross-over mikt Mercedes-Benz op de BMW X1. De auto’s komen begin 2014 in Europa op de markt. De Verenigde Staten volgt rond de zomer van dat jaar.

Aanval

De Mercedes B-klasse wordt eind dit jaar onthuld op de IAA in Frankfurt. Voor de nieuwe A-klasse moeten we wachten tot halverwege 2012.

Met de nieuwe A-klasse opent Mercedes-Benz de aanval op de Audi A3 en de BMW 1-serie. De nieuwe 1-serie staat in september op de IAA in Frankfurt, de Audi A3 komt in 2012.