Het belooft op de stands van Ferrari en Lamborghini op de Autosalon van Genève een krioel van jewelste te worden. Ferrari heeft de FF, Lamborghini zet er de Aventador neer.

Afgelopen weekend stond onze spionagefotograaf oog in oog met het nieuwe V12-monster en leverde de beste close-upbeelden tot nu toe.Terwijl de testteams van BMW, Porsche en Mercedes zich uitleven in de sneeuw van het hoge noorden, bevond het Lamborghini-testteam zich in Zuid-Spanje.

Tot nu zagen we de Murciélago-opvolger Aventador met zwarte stukken landbouwplastic en opzetstukken, op de nieuwste beelden rijdt de bolide rond met de psychedelische camouflage, waarmee BMW ooit als eerste begon.

Alleen het uiterlijk van de Aventador is nog een vraagteken. In maart gaat het doek eraf in Genève.

Techniek

Alle technische details zijn al bekend. Omdat het heerlijke cijfers zijn om de werkweek mee te beginnen, schrijven we ze nog maar een keer op!

De V12 levert 700 pk en 690 Nm. Dat bezorgt de Aventador een topsnelheid van 350 km/u, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden. Lamborghini geeft een CO2-uitstoot op van 398 gr/km en het verbruik is 17,2 liter op 100 km. Bij de Murciélago was dat nog 500 gr/km en het verbruik is 22 liter op 100 km. Aan de voorzijde staat de Aventador op 19 inch wielen en achteraan zijn ze 20 inch.

Transmissie

De vierwielaandrijving van de nieuwe Lambo maakt gebruik van een Haldex-koppeling en de versnellingsbak is een gerobotiseerde ISR-handbak met zeven verzetten plus uiteraard een achteruit. De transmissie is in staat om in vijftig milliseconden van trap te wisselen.

De auto legt 1.575 kilo op de schaal; 175 kilo minder dan het actuele model. De auto is 4,78 meter lang, 2,03 meter breed en 1,14 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,70 meter en de brandstoftank heeft een inhoud van 90 liter.

iPod

Tot de standaarduitrusting behoren een multimedia-systeem met een 7 inch TFT-scherm, een iPod, USB, en Bluetooth-functie, automatische airco en inklapbare, verwarmbare en elektrisch verstelbare spiegels.

Op de optielijst staan zaken als elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen, een speciaal audiosysteem, een parkeerassistent en keuze uit zacht leder, geperforeerd leder of suède voor de bekleding van het stuurwiel. Tot slot is er keuze uit dertien kleuren waarvan er drie (zwart, wit en rood) mattinten zijn.