De geruchten dat Porsche met een model komt onder de Boxster, blijven maar aanhouden. Nu heeft ook CEO Matthias Müller aan dat hij zo’n model wel ziet zitten.

Bij Porsche is in het lange termijnplan van Volkswagen de bedoeling dat er in 2018 150.000 auto’s worden gebouwd.

De ambities van de nieuwe baas Matthias Müller liggen echter nog hoger. Hij wil tegen die tijd een productieaantal scoren van 200.000 exemplaren. Vorig jaar lag de productie rond de 95.000 stuks.

Om dat voor elkaar te krijgen wordt in elk geval in 2013 de op de Audi Q5 gebaseerde Porsche Cajun gepresenteerd. Die naam staat overigens voor Cayenne Junior.

Geruchten

Het vakblad Automotive News weet daarnaast te melden dat Porsche-baas Matthias Müller een goedkopere sportauto onder de Boxster ook wel ziet zitten. Geruchten over een nieuw basismodel van Porsche gaan al sinds de komst van de Volkswagen BlueSport concept car, waarvan ook een Audi en Porsche-variant zouden verschijnen.

Een beslissing over een nieuw basismodel moet nog worden genomen. "We analyseren op het moment onze kansen in de verschillende segmenten," aldus Müller.

Spyder

De low budget-Porsche moet de 550 Spyder uit de jaren ’50 laten herleven. Hij wordt gebouwd op het platform van de nieuwe Boxster en de prijs kan worden gedrukt door het gebruik van onderdelen van het modulaire platform van de Golf.

Bovendien kan de auto dan worden gebouwd op de productielijnen van dat model; bijvoorbeeld in Osnabrück, waar binnenkort de bouw van de Golf cabrio wordt gestart en de Boxster wordt gebouwd als de productiecapaciteit van de Porsche-fabriek in Zuffenhausen volledig is benut.

Viercilinder

Als motor wordt een viercilinder genoemd. Daarvoor is het mogelijk een TSI uit de rekken van Volkswagen te pakken, maar ook is het mogelijk om twee cilinders van de Porsche boxer af te halen.

Verder heeft Müller het er over dat er wordt gedacht over een Targa-versie van de nieuwe Cayman en bevestigt hij dat er op het platform van de Panamera in de toekomst de Bentley Continental en de Lamborghini Estoque worden gebouwd.