Leuk nieuws voor de McLaren-fans: het elitemerk heeft een Nederlandse importeur gevonden. Ginion Group gaat vanaf dit voorjaar het merk in ons land vertegenwoordigen.

De Ginion Group gaat de import van de McLaren MP4-12C op zich nemen. De multibrand dealergroep vertegenwoordigt het sportwagenmerk ook al in België en Luxemburg. In België vertegenwoordigt de dealergroep behalve McLaren ook Ferrari, Maserati, Volvo, BMW en Mini.

De Nederlandse introductie van de McLaren MP4-12C vindt eind maart plaats. De levering van de eerste MP4-12C’s op Nederlands kenteken vindt plaats in de zomer. Op dit moment is de prijs van de auto in Nederland nog niet bekend.

De auto heeft een 3,8-liter V8 onder de kap, die dankzij toevoeging van twee turbo’s 600 pk levert. Dat is 30 pk meer dan de Ferrari biedt. Het maximumkoppel van de McLaren is 600 Nm.

100 kilometer per uur staat na drie seconden op de teller en na minder dan tien seconden breekt de MP4-12C al door de barrière van 200 kilometer per uur heen. Volgens McLaren is de auto lichter en zuiniger dan al z’n concurrenten.