Volvo gaat hard aan de weg timmeren met elektrische auto’s en plug in-hybrides. Al volgend jaar moet de geëlektrificeerde versie van de V60 op de markt komen.

Volvo brengt in 2012 de V60 Plug In-hybride op de markt. Die is ontwikkeld in samenwerking met het Zweedse energiebedrijf Vattenfall. Op de Autosalon van Genève is een prototype te zien waarvoor Volvo een uitstoot claimt van 50 gram CO2 per kilometer.

De auto is voorzien van een 215 pk sterke dieselmotor die is gecombineerd met een 70 pk sterke elektromotor. Wie in de auto in de ‘Power’-modus rijdt, heeft de beschikking over de combineerde kracht van die twee en kan bijvoorbeeld in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

In de ‘Pure’-modus rijdt de auto louter op de elektromotor en is er een actieradius van vijftig kilometer; de ‘Hybride’-stand is goed voor een efficiënte hybride-aandrijving waarbij een uitstoot hoort van 49 gr/km.

Liefhebbers

Volvo-baas Stefan Jacoby hoopt wil met de plug in-hybride een auto neerzetten die liefhebbers aanspreekt. “Deze tweede generatie hybride is perfect voor de kritische klant die een auto wil met uitstekende ‘groene’ prestaties én een sportief rijgedrag,” meldt hij.