AMSTERDAM - Dit zijn de eerste spyshots van een Audi Q3 die zonder een doek op de openbare weg rijdt. Het merk is druk bezig de SUV klaar te stomen voor z’n marktintroductie.

De Q3 komt op het platform van de Volkswagen Tiguan te staan en krijgt vooral de BMW X1 als concurrent. Onder de kap komen de bekende TSI- en TDI-motoren te liggen. Welke dat precies zijn, is nu uiteraard nog niet bekend. Wij rekenen op de 1,4- en 2,0-liter TSI en de 2.0 TDI.

In 2007 presenteerde Audi op de Autoshow van Shanghai de Crosscoupé Concept (foto 11), die als blauwdruk voor de Q3 geldt.

Die had een wielbasis van 2,60 meter, een lengte van 4,38 meter en een breedte van 1,82 meter. De hoogte was 1,60 meter. De motor van de Q3 is in dwarsrichting ingebouwd en de aandrijving gaat via een haldexkoppeling.

De productie vindt opvallend genoeg plaats in het Spaanse Martorell, in de fabriek waar momenteel alleen Seats van de band rollen.

De Audi Q3 wordt in september onthuld op de IAA in Frankfurt. Voor de jaarwisseling verschijnt de nieuwe Audi bij de dealers.