Behalve de Volkswagen XL1 laat de Volkswagen Groep nog een primeur zien op de Qatar Auto Show. Het gaat om de Lamborghini Gallardo Bicolore.

De Gallardo Bicolore heeft een speciale two-tone lak. Voor de body is er keuze uit vijf kleuren: Giallo Midas, Arancio Borealis, Grigio Telesto, Bianco Monocerus and Blu

Caelum. Het dak, de voorspoiler, luchtinlaten en de diffusor aan de achterzijde zijn in alle gevallen zwart. De Bicolore heeft 15-spaaks Skorpius lichtmetalen wielen. Het thema wordt doorgevoerd in het interieur. De koper krijgt Nero Persus leder met stiksels in de kleur van de lak aan de buitenkant van de auto.

Als het gaat om de aandrijflijn, dan zien we iets opvallends. In Europa en Azië is de Bicolore te krijgen als LP560-4. De 5,2-liter V10 in de auto levert een vermogen van 560 pk, dat naar alle vier de wielen gaat.

Achterwielaandrijving

De sprint naar 100 km/h kost 3,7 seconden en de topsnelheid is 325 km/h. In de Verenigde Staten is de auto alleen te koop als 550-2, dus met 550 pk en achterwielaandrijving. Die aandrijflijn troffen we ook al aan in de LP550-2 Valentino Balboni.

Het grote nieuws bewaart Lamborghini voor Genève: daar onthult het Italiaanse sportwagenmerk de opvolger van de Murciélago. Deze Lamborghini Aventador heeft een V12 met 700 pk onder de kap.