De nieuwsstroom van Gumpert komt in de aanloop naar de Autosalon van Genève op gang. Eerder meldden we al de naam van het nieuwe model, nu heeft ook Gumpert zelf mee informatie over deze Tornante vrijgegeven.

De auto heet officieel Gumpert Tornante by Touring. Die toevoeging is een verwijzing naar Touring Superleggera, het Italiaanse bedrijf dat verantwoordelijk is voor het design. Touring Superleggera toonde in Parijs al een shootingbrake op basis van de vorige generatie Bentley Continental GT.

Dan de techniek van de Tornante: Gumpert noemt de auto een tweepersoons Fast Tourer. De auto komt nadrukkelijk naast de puristische Apollo (de auto van de foto's) in het gamma.

Mooi design

Gumpert ziet de Tornante als een auto voor mensen die behalve imposante prestaties ook een mooi design en iets meer ruimte en comfort willen. De Tornante heeft een V8 middenmotor. Het chassis is van chroom-molybdeen staal en de veiligheidscel is van koolstofvezel.

De Tornante debuteert op 1 maart op de Autosalon van Genève. Op het gebied van supercars is het goed toeven in de Zwitserse stad, want op de beursvloer staan onder meer ook de Ferrari FF, Pagani Huayra en de Lamborghini Aventador.