Nog geen drie jaar is –ie op de markt, maar nu al vernieuwt Honda de Accord. Over anderhalve maand stelt Honda de ingrijpend gewijzigde Accord voor in Genève.

De Honda Accord wordt rondom aangepakt. Nieuwe koplampen, een gewijzigde grille, andere bumpers en meer chroom. Bij de Type S-modellen is de plaat boven het kenteken in een donkerder tint.

Andere noviteiten zijn technieken als Active Cornering Lights: stuurt de bestuurder met een hoek groter dan 90 graden dan gaat het mistlamp aan de betreffende zijde aan. Ook heeft de auto actieve verlichting, waarbij de lichtstraal automatisch wordt aangepast indien er geen tegenliggers zijn.

Honda belooft verder dat het rolgeluiden in de Accord verder heeft terug gebracht. Ook het interieurs is gefinetuned. Onder de motorkap gaat het er vooralsnog niet veel moderner aan toe.

De vernieuwde 2.2 i-DTEC diesel levert 150 pk en is vooral zuiniger dankzij aerodynamische aanpassingen. Er is minder wrijvingsverlies in het blok en de CO2-uitstoot bedraagt nu 138 gram per kilometer waarmee de diesel-Accord nog mijlenver verwijderd is van de grens voor 20 procent bijtelling.

Op de Autosalon van Genève maken we kennis met de vernieuwde middenklasser. In april wordt de Honda Accord leverbaar.