Aston Martin begint zo langzamerhand het Porsche van de Engelse automerken te worden met alle speciale versies die het van z’n compacte gamma lanceert. De nieuwste loot aan de stam is de V8 Vantage S.

De Aston Martin V8 Vantage S heeft ‘gewoon’ de standaardmotor van de V8 Vantage onder de kap, een 4,7-liter V8. Het vermogen steeg echter met 16 pk naar 436 pk. Het maximumkoppel nam toe van 470 Nm naar 490 Nm.

De transmissie is nieuw: een Sportshift II transmissie met zeven kortere verzetten voor extra sportief rijplezier. Met een Sportknop kan de bestuurder de gasrespons aanscherpen en de schakeltijden verkorten. De topsnelheid is 305 km/h.

Verder heeft de V8 Vantage S directere besturing en grotere remmen dan de gewone V8 Vantage. Daar blijft het niet bij, want ook de dempers en de Dynamic Stability Control zijn anders. De banden zijn speciaal door Bridgestone voor de V8 Vantage S gemaakt. Het lichtmetaal is nieuw; optioneel zijn er lichtgewicht wielen die de sportieve rijeigenschappen door het lagere totaalgewicht van de auto verder aanscherpen.

Ook binnenin herinnert Aston Martin je eraan dat je een bijzondere keuze hebt gemaakt: de V8 Vantage S heeft een uniek two-tone interieur met hoge kwaliteit leder. De auto is vanaf heden te bestellen bij Aston Martin, de Nederlandse prijs is nog niet bekend. Op de Autosalon van Genève kunnen we ‘m voor het eerst in het echt bewonderen.