Momenteel is er maar één motor beschikbaar voor de Suzuki Swift, een 1,2-liter benzinemotor. Later dit jaar voegt het merk weer een Sport aan het gamma toe. Op de Autosalon van Genève neemt Suzuki alvast een voorschot met een Swift Sport Concept.

Een woordvoerder van Suzuki heeft ons verteld dat op de Autosalon van Genève een concept-car van de nieuwe Swift Sport te bewonderen is. De auto is het hoofdnieuws op de stand van het Japanse merk. Details over de concept-car wil het merk nog niet geven.

De vorige Swift Sport (foto's 2 en 3) had een 1,6-liter benzinemotor met een vermogen van 125 pk onder de kap. De CO2-uitstoot was met 175 gram per kilometer aan de hoge kant, en daarom verwachten wij dat Suzuki in de nieuwe Sport kiest voor een andere motorisering.

Eventueel zou Suzuki een TSI-motor bij de Volkswagen Groep kunnen betrekken, want het merk heeft sinds kort immers een band met het Duitse concern.

De productieversie van de Suzuki Swift Sport staat op de IAA in Frankfurt. De marktintroductie van de Swift Sport vindt naar verwachting nog voor de jaarwisseling plaats.