Voor de nieuwe sportauto van BMW, die in 2013 op basis van deze EfficientDynamics concept car op de markt komt, wordt de naam i8 genoemd. Bovendien is er wat meer technische informatie over dit innovatieve model te melden.

BMW heeft de typenamen i1 tot en met i9 vastgelegd. De verwachting is dat die worden gebruikt voor de komende Megacity-auto’s, waarbij de nadruk lig op groene prestaties.

Het klapstuk van dit programma moet de productieversie van de Vision EfficientDynamics concept car worden, die in 2009 in Frankfurt werd getoond. Daarvoor wordt de naam i8 gefluisterd. De sportauto-nieuwe-stijl moet in 2013 op de markt komen.

De motor van deze BMW wordt een 1,5-liter driecilinder turbodiesel. Die is gekoppeld aan hybridetechniek. Inclusief de elektromotoren is er een vermogen van 328 pk. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 4,8 seconden en de top is als vanouds begrensd op 250 km/u.

De milieuprestaties zijn zo mogelijk nog indrukwekkender: er wordt een verbruik genoemd van 3,7 liter op 100 km en het moet mogelijk zijn om vijftig kilometer emissievrij te rijden.